Conserve pentru iarna: Conserve cu legume ( 44 retete )
Conopida la borcan(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4875) Alegeti conopida cu floare alba si deasa, taiati-o īn buchetele si tineti-o 10 minute īn apa claduta si putin sarata. Separat pregatiti un suc de rosii care sa se lase sa clocoteasca 5-10 minute la foc mic. Aromati sucul de rosii cu frunze de rosii si patrunjel si potriviti de sare, umpleti, dar lasati un gol de 2-3 cm pāna la gura borcanului si puneti cāte o aspirina deasupra. Legati borcanele cu celofan si sterilizati-le 30 minute pe baie de abur. A doua zi, cānd borcanele s-au racit, stergeti-le si puneti-le īn camara. Fiarta, pāna cānd se inmoaie, fara sa se terciuiasca (15-20 minute) īn apa putin sarata, apoi strecurata conopida, se poate pastra la congelator 5-6 luni de zile.
Dovlecei in suc de rosii(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2873) Alegeti dovlecei mici (īn floare), spalati-i, taiati-le coditile si puneti-i pentru 2-3 minute īntr-un vas cu apa care clocoteste. Scoateti-i repede cu o spumiera si asezati-i īn borcanele spalate, zvantate si incalzite. Turnati deasupra suc de rosii, inchideti borcanele cu capace sau legati-le cu celofan si fierbeti-le īn 2 zile consecutiv cāte 10-15 minute pe baie de abur.
Dovlecei in floare(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2115) Se aleg dovleceii foarte tineri, sanatosi si mici, īn asa fel incat sa incapa īn borcane de cāte 800 ml, astfel incat peste dovleci sa ramāna un gol de 2-3 cm. Dovlecii se oparesc cāteva minute īn apa clocotita si usor sarata. Dupa ce au fost pusi īn borcane, acestea se umplu cu apa īn care au fost opariti dovlecii, se leaga cu celofan si se fierb pe baie de abur 25 minute.
Vinete impanate(...mai departe)
8 (Voturi: 1) (Vizualizari: 2836) Spalati vinetele si desfaceti-le cu un cutitas īn doua locuri pe lung (fara a le taia mijlocul). Asezati-le apoi īntr-un vas cu apa care clocoteste si dupa 2-3 minute scoateti-le si puneti-le sub un teasc. Īntre timp, curatati legumele si dati-le prin razatoare. Dupa aceea, caliti-le īn ulei, la foc mic, adaugati patrunjel, frunze de telina, sare si piper. Cu aceasta compozitie de legume umpleti vinetele, legati-le cu ata de bumbac si asezati-le īntr-un borcan peste care turnati urmatorul lichid fiert si racit :doua pahare cu otet, sase pahare cu apa, doua linguri cu zahar, un pahar cu ulei, boabe de piper, ienibahar si doua linguri de sare. Presati legumele cu doua betisoare, legati borcanele cu celofan si puneti-le īn camara.
Vinete impanate(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3683) Taiati vinetele īn rondele groase de 2 cm si prajiti-le īn ulei pe ambele fete. Impanati-le cu usturoi si asezati un rānd de vinete, unul de masline taiate, cāteva frunze de telina si repetati. Presati foarte bine, turnati 1/2 l cescuta de otet diluat, fiert si racit si legati cu celofan. A doua zi fierbeti borcanele pe baie de aburi 15 minute.
Vinete pentru garnituri(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2737) Alegeti vinetele, cu seminte putine. Curatati-le de coaja, lasindu-le dungi de cāte un centimetru. Taiati-le apoi īn rondele de cāte 1 cm grosime si caliti-le pe ambele parti īn ulei incins. Īn borcanele mici, asezati cāteva frunze de telina, puneti rondelele de vinete intercalate cu masline oparite. Presati foarte bine si umpleti cu putin ulei. Legati cu celofan, apoi fierbeti borcanele 20 de minute pe baie de aburi.
Vinete conservate in bulion(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 7593) Alegeti vinete tinere, bine coapte, si curatati-le, luandu-le alternativ cāte o fasie de coaja de cāte 1 cm. Taiati-le īn lung pe jumatati, apoi fiecare bucata īn trei parti egale. Asezati-le īntr-un castron si dati-le cu putina sare, acoperiti-le si lasati-le asa doua ore. Dupa aceea stoarceti-le foarte bine si opariti-le 5 minute īntr-un vas cu apa clocotita si sarata. Puneti vinetele īn borcane de 0,800 l, turnati peste ele bulion de rosii fierbinte, legati borcanele cu celofan dublu si fierbeti-le pe baie de aburi 60 de minute.
Vinete pentru salata(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2657) Coaceti vinetele, curatati-le ca pentru salata si rupeti-le īn fāsii lungi. Puneti-le sa se scurga de sucul amar, presati-le, asezati-le īn pungi mici de plastic, legati-le si puneti-le īn congelator. Daca nu le puneti īn congelator, asezati vinetele pregatite ca mai sus īn borcane mici, legati-le cu celofan si fierbeti-le pe baie de aburi o ora.
Vinete pentru salata(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2210) Curatati vinetele īn fāsii, lasānd si cāte 1 cm coaja, apoi taiati-le īn rondele de 1cm grosime. Frigeti feliile de vinete pe ambele parti īn ulei fierbinte si puneti-le pe un platou. Separat fierbeti otetul cu apa, cu putina sare si cu piper. Īn borcane mici puneti rondele de vinete intercalate cu masline, frunze de telina si usturoi zdrobit. Presati foarte bine, umpleti borcanele cu apa si otet fiert si legati-le cu celofan dublu. Firbeti-le pe baie de aburi 15 minute.
Vinete pentru musaca(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2661) Luati vinete frumoase, nu prea mari, cu seminte putine si curatati-le alternativ cāte 2 cm de coaja. Taiati-le īn felii rotunde si puneti-le īntr-un vas presarate cu putina sare. Dupa o ora presati vinetele si opariti-le īn apa clocotita timp de cinci minute sau prajiti-le putin pe ambele fete. Pregatite īntr-un mod sau altul, puneti vinetele īn borcane cu frunze de telina oparite si cāteva masline. Presati foarte bine, umpleti borcanele adaugand ulei, o lingura de otet si sare dupa gust. Legati cu celofan si fierbeti borcanele pe baie de aburi īn prima zi 30 de minute iar īn urmatoarea 15 minute